Nederlands
Deutsch

Duivenoverlast | Duiven verjagen

Duiven kunnen voor veel overlast zorgen, duivenoverlast. Onder gunstige omstandigheden is de snelheid waarmee de vogels zich voortplanten enorm. De poep, de nesten en de veren zitten vol met potentieel gevaarlijke micro-organismen. Ieder materiaal raakt onherroepelijk onherstelbaar beschadigd. Het laten verwijderen van de duiven is veel goedkoper dan het versneld moeten vernieuwen van goten, dakbedekking of het renoveren van stenen. Vooral poreus materiaal, zoals bijvoorbeeld zandsteen, is erg kwetsbaar. Dit alles veroorzaakt duivenoverlast

Hoe bestrijden we duivenoverlast?

  • Wij kunnen in specifieke gevallen met een valk vliegen.
  • Wij verrichten afschot.
  • Wij hebben ruim 450 vangkooien op voorraad.
  • In uitzonderlijke gevallen vangen we met netten.

Duivenwering

Waar het verwijderen van de vogels niet wenselijk of niet mogelijk is, brengen we duivenwering aan. Naast de gebruikelijke draadjes en antiduivenpennetjes, ontwerpen we per gebouw een vrijwel onzichtbaar duivenwering systeem gebaseerd op schrikdraad. Op een door ons aangelegde duivenwering installatie geven we drie jaar garantie! Het voordeel van elektriciteit is, dat de vogels helemaal verdwijnen.

 

Turkse tortelduiven
Deze vogels genieten wettelijke bescherming. De provincie verstrekt de vergunning voor het laten verwijderen van de vogels. Sommige provincies doen er alles aan om het verstrekken van de vergunning te vertragen. Duivenwering en/of het verjagen van de vogels met angstkreten of overige akoestische middelen is dan vaak een uitstekend alternatief.

Houtduiven
Houtduiven zorgen in steden voor grote duivenoverlast doordat geparkeerde auto`s en straatmeubilair worden ondergepoept. Agrariërs ervaren de duivenoverlast in de besmetting van maiskuilen met uitwerpselen.
In het voorjaar krijgen we vaak meldingen van beschadiging van jong gewas.
In een gebied waar geen bejaging mogelijk is kunnen we met een valk vliegen.
Een andere mogelijkheid is het inzetten van akoestische middelen. Dit combineren we vaak met een breed assortiment aan producten waar duiven bang voor zijn.