Nederlands
Deutsch

Duivenoverlast | Duiven verjagen

Duiven kunnen voor veel overlast zorgen, duivenoverlast. Onder gunstige omstandigheden is de snelheid waarmee de vogels zich voortplanten enorm. De poep, de nesten en de veren zitten vol met potentieel gevaarlijke micro-organismen. Ieder materiaal raakt onherroepelijk onherstelbaar beschadigd. Het laten verwijderen van de duiven is veel goedkoper dan het versneld moeten vernieuwen van goten, dakbedekking of het renoveren van stenen. Vooral poreus materiaal, zoals bijvoorbeeld zandsteen, is erg kwetsbaar. Dit alles veroorzaakt duivenoverlast

Hoe bestrijden we duivenoverlast?

  • Wij kunnen in specifieke gevallen met een valk vliegen.
  • Wij verrichten afschot.
  • Wij hebben ruim 450 vangkooien op voorraad.
  • In uitzonderlijke gevallen vangen we met netten.

Duivenwering

Waar het verwijderen van de vogels niet wenselijk of niet mogelijk is, brengen we duivenwering aan. Naast de gebruikelijke draadjes en antiduivenpennetjes, ontwerpen we per gebouw een vrijwel onzichtbaar duivenwering systeem gebaseerd op schrikdraad. Op een door ons aangelegde duivenwering installatie geven we drie jaar garantie! Het voordeel van elektriciteit is, dat de vogels helemaal verdwijnen.

Anti duivenpinnen

Duivenpinnen zijn tegenwoordig overal te koop. Anti duivenpinnen zijn producten die goedkoop zijn en die door vrijwel iedereen  zelf kunnen worden aangebracht.

Mits goed gelijmd blijven duivenpinnen jarenlang mooi strak zitten. Toch hebben duivenpinnen meer nadelen dan voordelen. Om te beginnen werkt het alleen als er nog geen vogels zitten. Vogels gaan zelden een gebouw koloniseren dat vol met duivenpinnen zit.

Zitten er al duiven op het gebouw en u brengt duivenpinnen aan dan gaan de vogels er in de meeste gevallen gewoon tussen zitten. In dit geval zorgen de anti duivenpinnen er juist voor dat poep en nestmateriaal zich achter de pennen op kunnen hopen. Het gevolg is dat de situatie alleen nog maar verslechtert en de duivenoverlast vergroot.

Een ander nadeel is het volgende; Kauwtjes, mussen en spreeuwen passen precies tussen de pennen. Als de pennen voor deze vogels bedoeld zijn dan moet u al helemaal geen duivenpinnen plaatsen.  Ook dan krijgt u weer extra vervuiling en vogeloverlast. Achter de rand blijft het altijd vies.

Dit zorgt samen met de eerder genoemde nadelen dat uw gebouw er snel lelijk en vies uit gaat zien. Kortom: Duivenpinnen zijn vrijwel altijd en bijna overal lelijk en het werkt slechts in een beperkt aantal gevallen. Aan anti duivenpinnen kunnen vogels zich dodelijk verwonden.

-Duivenpinnen
-Vogelpinnen
-Avipoint
-Anti duivenpinnen
-Anti vogelpinnen

Schrikdraadjes zijn een uitstekend alternatief! Schrikdraad is onzichtbaar. De prijs van schrikdraad inclusief montage ligt vaak lager dan de prijs van duivenpinnen zonder montage. Uw gebouw behoudt hetzelfde aanzien. Met schrikdraad hebt u geen vogeloverlast en kunnen we de duiven verjagen.

Schrikdraad werkt tegen alle vogels. Schrikdraad kan vogels niet beschadigen of verwonden. Vogels vinden schrikdraad heel onaangenaam. Laat u zich vooral goed informeren en vraag vrijblijvend een offerte aan. Hebt u negatieve ervaringen met duivenpinnen, laat het ons weten. Schrikdraad biedt een goed alternatief voor duiven verjagen.

 

Turkse tortelduiven
Deze vogels genieten wettelijke bescherming. De provincie verstrekt de vergunning voor het laten verwijderen van de vogels. Sommige provincies doen er alles aan om het verstrekken van de vergunning te vertragen. Duivenwering en/of het verjagen van de vogels met angstkreten of overige akoestische middelen is dan vaak een uitstekend alternatief.

Houtduiven
Houtduiven zorgen in steden voor grote duivenoverlast doordat geparkeerde auto`s en straatmeubilair worden ondergepoept. Agrariërs ervaren de duivenoverlast in de besmetting van maiskuilen met uitwerpselen.
In het voorjaar krijgen we vaak meldingen van beschadiging van jong gewas.
In een gebied waar geen bejaging mogelijk is kunnen we met een valk vliegen.
Een andere mogelijkheid is het inzetten van akoestische middelen. Dit combineren we vaak met een breed assortiment aan producten waar duiven bang voor zijn.